Ik ben Sofie en ik werk als onderzoekster bij Reakiro.

Mijn interesse voor het onderzoek bij mensen met een euthanasievraag of een aanhoudende doodswens vertrekt vanuit een verlangen om mensen die worstelen met vragen rond leven en dood beter te begrijpen. Ik hoop van harte dat ons onderzoek ertoe kan bijdragen dat we zowel binnen Reakiro als in het bredere werkveld binnen de GGZ een gepaster aanbod kunnen uitwerken, waarin deze mensen zich gehoord en ondersteund voelen.

Naast mijn werk bij Reakiro ben ik ook bezig met onderzoek bij KU Leuven rond existentiële psychotherapie bij mensen met kanker. Ik ben als opleider verbonden aan de postgraduaatsopleiding cliëntgerichte psychotherapie, de opleiding Emotion Focused Therapy en werk ik in een privépraktijk waar ik ambulante psychotherapie aanbied.

Mijn vrije tijd besteed ik graag met mijn gezin, waar ik samen met mijn man een gezellig nestje tracht te creëren voor onze drie opgroeiende kinderen. Daarnaast hou ik erg van contact met vrienden en natuurtochten. Ik probeer zo vaak als mogelijk tijd vrij te maken om te lezen.

Sms of telefonisch contact via: 0471 66 83 52