Ik ben Bruno Theunissen en Compagnon de route zijn bij Reakiro is voor mij in de eerste plaats ‘er zijn’ en vrij van oordeel laten zijn wat is bij de ander.

Ik ben Bruno Theunissen en werk bij Reakiro sinds augustus 2023

Vanaf ik in 1988 afstudeerde als psychiatrisch verpleegkundige sta ik mensen bij op momenten dat het leven (te) zwaar weegt of verwarring brengt. Mijn loopbaan zorgt samen met het hobbelig pad van mijn eigen leven voor een rijk gevulde rugzak. Ook mijn opleiding tot gestalt-psychotherapeut neemt hierin een plekje in.

Compagnon de route zijn bij Reakiro is voor mij in de eerste plaats ‘er zijn’ en vrij van oordeel laten zijn wat is bij de ander. Samen praten, samen denken, samen zoeken, samen weten of net samen niet weten. Samen bij de pijn, bij het verdriet of de onmacht kunnen/mogen zijn,.., en kijken naar wat komt, naar wat verschijnt. Samen in het duister vertoeven en samen voelen hoe een verrassende zonnestraal misschien deugddoend op ons vel straalt.

Ook in mijn eigen praktijk tracht ik mensen bij te staan in hun zoektocht naar een nieuw of ander evenwicht. Daarnaast probeer ik, als docent, verpleegkundigen in opleiding te inspireren aan het UCLL te Leuven.

Als vader en partner daagt het leven me ook wel eens uit. Geflankeerd door Mooz en Bazil, onze twee Heidewachtels, proberen Caroline en ik  elke dag opnieuw te timmeren aan een warm en veilig nest waar onze 4 opgroeiende pubers kunnen ‘thuis’ komen. De ene dag lukt dat al wat beter dan de andere. Wandelen met de honden en onze groentetuin zorgen hierbij voor extra zuurstof.
Er af en toe tussenuit knijpen met de oldtimer-mobilhome bezorgt me welgekomen vertraging, ont-binden en momenten van stilstand.   ‘Less is more’ is dan meestal mijn motto.

Sms of telefonisch contact via: 0474 89 03 37